Skip to main content

Stichting Twiga dukina bestaat 1 jaar!

Het was gisteren (14/4/2024) exact een jaar geleden dat we als bestuur van Stichting Twiga dukina Nederland bij de notaris zaten om de stichting officieel op te richten. Dit mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. 

Daarom hebben we een speciale actie bedacht. Lees er hieronder snel meer over.

Diegene die een gift van minimaal € 17,50 overmaakt (meer mag natuurlijk altijd), krijgt een Verjaardagsslinger (V-slinger) of Koningsdagslinger (K-slinger) opgestuurd. Natuurlijk zolang de voorraad strekt.

Je kan je gift overmaken naar: 
Bankrekeningnummer: NL 95 RABO 0370 5096 33
T.n.v. Stichting Twiga dukina Nederland
Swift code: Rabo NL2UXXX

Doe dit o.v.v.:
V-slinger gevolgd door je adres.
Of:
K-Slinger gevolgd door je adres.

Twiga dukina en NEVOBO werken samen

Van 3 t/m 6 januari namen de sport coaches van Twiga dukina en 3 andere geinteresseerden deel aan een volleybal training. Deze training was georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond (NEVOBO). Zij betaalden de trainers (waarvan een trainer is op nationaal niveau in Rwanda) en regelden via ‘Let’s Keep the Ball Flying’ 23 volleyballen. De overige kosten (accomodatie voor de trainers, 4 dagen lunch voor alle deelnemers en de certificaten) waren voor Stichting Twiga dukina Nederland.
Het werd een succesvolle training waarin iedereen veel heeft geleerd. Op de laatste dag ontving iedere deelnemer een certificaat als bewijs van deelname.
De coaches hebben in het afgelopen jaar al heel wat certificaten verdiend!

Nieuwe trainingspakken

Een aantal maanden geleden deden we een oproep voor trainingspakken voor de sport coaches van Twiga dukina.
De Zwolsche Athletische Club (ZAC) gaf hier gehoor aan.
Net voor kerst werden alle coaches bedankt voor hun inzet. Voor iedereen was er een prachtig ‘nieuw’ trainingspak. Vrijwel dagelijks komt Gerjanne de blauwe trainingspakken op straat tegen. Ze worden met trots gedragen. ZAC, dank daarvoor!
Onder het pak dragen ze een shirt en short gesponsord door PSV Eindhoven, ontvangen via medisch staflid Jurgen Nijenhuis (mede-eigenaar van Innofeet)

Nienke en Esther zoeken de verbinding met Rwanda met spelend en bewegend leren

In een wereld waar goede doelen soms ver weg lijken te staan van de belevingswereld van kinderen steken twee enthousiaste basisschool leerkrachten van de Mijnpleinschool Wijhe, Nienke van Dijken en Esther Alferink, de handen uit de mouwen om het verschil te maken.
Hun doel is: de kinderen en leerkrachten in Nederland verbinden met hun leeftijdsgenootjes en collega’s in Rwanda. En dit alles met de kracht van spelend en bewegend leren, wat op dit moment een hot item is in het Nederlandse basisonderwijs. “Wij willen Rwanda dichterbij halen, niet alleen op de kaart, maar ook in het klaslokaal. Zodat kinderen met eigen ogen kunnen zien, ervaren en bijdragen aan wat je met samenwerking kunt bereiken. Daarvoor hebben wij ‘Project Rwanda’ opgericht”, vertellen Nienke en Esther.

Wil je meer weten over dit project?
https://locusjak.nl/project-rwanda/

ZAC (Zwolsche Athletische Club) doneert trainingspakken

Eind oktober heeft ons bestuurslid Caroline Kalis voor iedere Twiga dukina coach een trainingspak van ZAC in ontvangst genomen.
De trainingspakken zullen waarschijnlijk eind november in Shangi arriveren. Op tijd om iedere coach voor de kerst te verrassen met een nieuw trainingspak.
ZAC: Bedankt! Ontzettend fijn dat jullie pakken een tweede leven in Rwanda krijgen.

Gezocht: Trainingspakken!

Voor de Twiga dukina sport coaches in Rwanda zijn we op zoek naar trainingspakken.
Allemaal in dezelfde kleur / van dezelfde sponsor.

Is er een sportclub die op een nieuwe sponsor overgaat en de oude pakken wegdoet?
 
Wij houden ons aanbevolen!

Wat hebben we zoal nodig?:
Maat S: 3x
Maat M: 16x
Maat L: 5x
Maat XL: 2x

Registratie Stichting Twiga dukina Nederland een feit

Op vrijdag 14 april 2023 werd Stichting Twiga dukina Nederland opgericcht!
Als voltallige bestuur gingen we samen met Gerjanne van Ravenhorst, onze partner in Rwanda, naar de notaris om de stichting officieel te registreren.
Op zaterdag 15 april reisde Gerjanne weer af naar Rwanda om daar haar werk voort te zetten.

Op dit moment wordt er achter de schermen gewerkt aan de aanvraag voor een bankrekening (dit duurt enkele maanden) en het aanvragen van de ANBI status. Zodra er nieuws is laten wij van ons horen.

Registratie als stichting

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om Stichting Twiga dukina Nederland officieel geregistreerd te krijgen. Zodra de stichting officieel geregistreerd is, zullen we dat hier vermelden. Dan zal ook het bankrekeningnummer bekend gemaakt worden.